Walvissen spotten in Ponta Delgada

Ponta Delgada walvissen

Ponta Delgada is de hoofdstad van het Portugese eiland São Miguel, gelegen in de Azoren. Het is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Eén van de meest indrukwekkende dingen om te doen in Ponta Delgada is het spotten van walvissen. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over het spotten van walvissen tijdens je vakantie in Ponta Delgada.

Waarom Ponta Delgada?

De Azoren staan bekend als een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Dit komt omdat de eilanden gelegen zijn in een van de meest productieve zeegebieden ter wereld. Het water is rijk aan voedingsstoffen, waardoor er een overvloed aan vis en inktvis is. Dit trekt op zijn beurt walvissen aan die zich hier graag voeden. Het gevolg hiervan is dat er veel verschillende soorten walvissen te zien zijn in Ponta Delgada.

Welke walvissen kan je zien?

Er zijn verschillende soorten walvissen te zien in de wateren rond Ponta Delgada. De meest voorkomende soorten zijn de potvis, de dwergvinvis, de gewone vinvis en de blauwe vinvis. Potvissen zijn het hele jaar door te zien in de wateren rond de Azoren. Het zijn de grootste tandwalvissen ter wereld en kunnen wel 20 meter lang worden. De dwergvinvis is ook een veel voorkomende soort in de wateren rond Ponta Delgada. Ze worden maximaal 10 meter lang en zijn te herkennen aan hun driehoekige rugvin.
De gewone vinvis en de blauwe vinvis zijn de grootste dieren op aarde. De gewone vinvis kan tot wel 27 meter lang worden en de blauwe vinvis kan wel 33 meter lang worden. Beide soorten zijn te zien in de wateren rond de Azoren, maar komen niet zo vaak voor als de potvis en de dwergvinvis.

Wanneer kan je walvissen spotten in Ponta Delgada?

Walvissen spotten kan het hele jaar door in Ponta Delgada, maar de beste tijd om walvissen te zien is tussen april en oktober. In deze periode is de kans het grootst dat je walvissen ziet omdat de zee dan over het algemeen rustiger is en er meer zonlicht is. In de maanden november tot en met maart kan het weer wat slechter zijn en is er ook meer wind en regen.

Hoe kan je walvissen spotten?

Er zijn verschillende manieren om walvissen te spotten in Ponta Delgada. De meest voorkomende manier is per boot. Er zijn verschillende bedrijven die walvistochten aanbieden. Deze tochten duren meestal 2-3 uur en zijn inclusief een gids die je alles vertelt over de walvissen die je tegenkomt. Er zijn ook tochten waarbij je de kans krijgt om te snorkelen met dolfijnen. Dit is een unieke erv