Ponta Delgada Airport
Ponta Delgada Airport is de belangrijkste luchthaven van de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan.

Ponta Delgada Airport

Ponta Delgada Airport is de belangrijkste luchthaven van de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan. Het vliegveld bevindt zich op het eiland São Miguel en is de toegangspoort tot de rest van de Azoren en Madeira. Het is een moderne luchthaven met een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers. Jaarlijks ontvangt het vliegveld duizenden bezoekers, waaronder zowel toeristen als zakelijke reizigers. In deze tekst gaan we verder in op enkele belangrijke aspecten van Ponta Delgada Airport.

João Paulo II Airport – (PDL)
Adres: 9500-749 São Miguel, Açores, Portugal

Vliegveld Ponta Delgada

Ponta Delgada Airport is een modern en goed uitgerust vliegveld, dat voorzien is van alle faciliteiten die reizigers nodig hebben. Zo zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden, winkels en duty-free winkels, geldautomaten en geldwisselkantoren. Daarnaast zijn er faciliteiten voor mindervalide reizigers en is er een kinderspeelruimte voor gezinnen met kinderen. Het vliegveld biedt ook gratis wifi aan en heeft een business lounge voor zakelijke reizigers. Voor het transport van en naar de luchthaven zijn er diverse opties beschikbaar, waaronder taxi’s, bussen en autoverhuur. Het is ook mogelijk om vooraf een transfer te regelen via een lokaal reisbureau.
Naast de vele faciliteiten is Ponta Delgada Airport ook een belangrijk knooppunt voor luchtvaartmaatschappijen die de Azoren en Madeira bedienen. Onder andere TAP Air Portugal, Ryanair en Azores Airlines hebben regelmatige vluchten van en naar de luchthaven. Dankzij de centrale ligging op het eiland São Miguel zijn ook andere populaire bestemmingen binnen handbereik, zoals het beroemde kratermeer Lagoa do Fogo en de historische stad Ponta Delgada. Al met al is Ponta Delgada Airport een belangrijke en goed georganiseerde luchthaven die reizigers een comfortabele en handige toegang biedt tot de Azoren en Madeira.

Vlucht Amsterdam Ponta Delgada

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van Amsterdam naar Ponta Delgada, waaronder TAP Air Portugal en Ryanair. Deze vluchten vertrekken meestal vanaf Amsterdam Schiphol Airport en komen aan op Ponta Delgada Airport, de belangrijkste luchthaven van de Azoren. De vluchtduur bedraagt doorgaans ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en eventuele tussenstops. Reizigers die vanuit Amsterdam naar Ponta Delgada vliegen, hebben de mogelijkheid om te genieten van een prachtige eilandbestemming met een rijke natuur en cultuur. Of je nu wilt wandelen in de bergen, ontspannen op de stranden, genieten van de lokale keuken of de rijke geschiedenis en tradities van de Azoren wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils.

Luchthaven Ponta Delgada Azoren

Ponta Delgada Airport is de belangrijkste luchthaven van de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan. Het vliegveld bevindt zich op het eiland São Miguel en is de toegangspoort tot de rest van de Azoren en Madeira. Het is een moderne luchthaven met een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers. Jaarlijks ontvangt het vliegveld duizenden bezoekers, waaronder zowel toeristen als zakelijke reizigers. De luchthaven ligt op ongeveer 2 kilometer van het centrum van Ponta Delgada, de grootste stad van de Azoren. Dit maakt het een gemakkelijk bereikbare bestemming, zowel voor reizigers die de stad willen verkennen als voor degenen die doorreizen naar andere eilanden in de archipel. Met zijn moderne faciliteiten en gunstige locatie is Ponta Delgada Airport een belangrijke hub voor reizigers die de Azoren willen verkennen en de vele bezienswaardigheden en activiteiten van deze prachtige eilandbestemming willen ervaren.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
Weer Ponta Delgada

De beste vakantiedeals

Boek jouw reis naar Ponta Delgada via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5